Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Factori de protecție

    Pentru prevenirea rinitei alergice, se recomandă evitarea alergenului și a poluării, atunci când este posibil.

    Filtrele și blocantele nazale acționează ca bariere pentru mucoasa nazală și pot fi o alternativă utilă pentru unele persoane.

    Circulația aerului în interior este importantă, deoarece poluanții din aerul interior pot fi reduși prin îmbunătățirea schimbului de aer exterior și interior.

    Multiple studii au arătat că expunerea la aer curat ajută la scăderea prevalenței rinitei alergice la copii. Influența protectoare a vegetației (verdeața) este puternic asociată cu atenuarea poluării aerului.

    O altă metodă de prevenire care a devenit mai populară în ultima vreme este trecerea de la transportul motorizat privat la transportul public, la mersul cu bicicleta sau la mersul pe jos pentru a contribui la reducerea gazelor cu efect de seră.

    Există o varietate de opțiuni de tratament pentru simptomele rinitei alergice. Cea mai frecvent utilizată farmacoterapie pentru rinita alergică este reprezentată de antihistaminicele orale.

    Alimentație

    Antioxidanții alimentari din legume pot reduce simptomele de respirație șuierătoare în copilărie, în timp ce atât untul, cât și margarina pot crește apariția acestor simptome.

    Grupa de alimente de protecție

    FACTORI DE PROTECȚIE PENTRU ORICE RESPIRAȚIE ȘUIERATOARE

    • Legume gătite
    • Roșii
    • Fructe proaspete
    • Citrice
    • Nuci
    Grupa de alimente cu risc crescut

    RISC CRESCUT DE RESPIRAȚIE ȘUIERĂTOARE

    • Pâine
    • Margarină
    • Unt

    Aportul alimentar de vitamina C și carotenoizi poate scădea inflamația căilor respiratorii.

    Alimente cu vitamina C și carotenoizi
    Alimente cu vitamina C și carotenoizi